Thefoodgarden.nl

De leukste blogs over eten

Wat is ketogeen? Alles wat je moet weten over het keto dieet

Het ketogeen dieet wint ongetwijfeld aan populariteit de laatste jaren en daar zijn natuurlijk heel wat goede redenen voor. Steeds meer mensen beseffen dat het volgen van een dieet waarbij koolhydraten vermeden worden positief kan zijn voor de gezondheid. Maar het ketogeen dieet omvat méér dan enkel dat.

Wil je graag wat meer te weten komen over het ketogeen dieet en wat het zoal inhoudt? Vraag je je af waarom dit dieet een van de beste beauty tips is? Dan zal het onderstaande overzicht je zeker helpen!

Wat is het ketogeen dieet? De belangrijkste kenmerken!

1. Focus op vetten en eiwitten

Een keto dieet schema volgen is in de eerste plaats interessant omdat de focus ligt op het consumeren van voedingsmiddelen die voornamelijk vetten en eiwitten bevatten. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste zorgen zowel vetten als eiwitten ervoor dat je sneller verzadigd bent, waardoor je minder geneigd bent om ongezonde snacks te eten.

Daarbij leveren vetten heel wat essentiële calorieën, dus energie die je nodig hebt om te functioneren. Eiwitten hebben dan weer als voornaamste rol om spiermassa op te bouwen. Dat is dan ook waarom heel wat atleten en recreatieve sporters voor dit dieet kiezen.

2. Groenten horen er ook bij

Daarbij vormen ook groenten een belangrijk onderdeel van het keto dieet schema. Groenten van alle soorten bevatten immers tal van essentiële voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en spoorelementen. Denk maar aan vitamine C, calcium, fosfor en meer.

Fruit wordt doorgaans gemeden bij een dergelijk dieet en dat komt omdat er heel wat meer koolhydraten of suikers in zitten. In het laatste puntje van dit overzicht gaan we daar wat dieper op in.

3. Weinig of géén koolhydraten in ketogeen dieet recepten

Zoals gezegd gaat men koolhydraten of suikers zo veel mogelijk links laten liggen tijdens het kerogeen dieet. Suikers zorgen immers voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en dat zorgt er dan weer voor dat het ketogeen dieet medisch gezien zeker interessant is. Als we het ketogeen dieet medisch gaan onderzoeken, dan garandeert de afwezigheid van suikers dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Wat bijvoorbeeld een must is voor diabetespatiënten.

Suikers vormen energie in het lichaam, maar je zal zien dat bij de meeste ketogeen dieet recepten die bronnen van suikers, zoals fruit, granen of bonen grotendeels afwezig zijn. Het resultaat is dat je bloedsuiker niet schommelt en dat je je dus vitaal in je vel voelt.

Probeer zeker eens het ketogeen dieet!

Wil je je ook vitaal in je vel voelen en je gezondheid én fitness een boost geven? Dan is het ketogeen dieet zeker iets voor jou. Daarbij moet gezegd worden dat dit dieet ook een van de beste beauty tips is, doordat de vele gezonde vetten je huid soepel en zacht maken en je daarbij helpen om overtollig vet te verliezen!