Thefoodgarden.nl

De leukste blogs over eten

3 manieren om je gezondheid te boosten

Een goede gezondheid is belangrijk, omdat je beter in je vel zit als je je gezond voelt en je voldoende energie hebt om dingen te ondernemen. Zeker als de herfst en wintermaanden beginnen, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en extra over je gezondheid na te denken. In dit artikel vind je daarom drie manieren om je gezondheid te boosten en ervoor te zorgen dat je gezond en fit de koude maanden in kan gaan. Belangrijk voor een goede gezondheid zijn: een goede nachtrust, voldoende bewegen en gezond eten.

Voldoende bewegen

Een van de belangrijkste redenen waarom je je op een gegeven moment minder fit kan voelen, is omdat je te weinig beweegt. Trailrunnen is een leuke en avontuurlijke manier van hardlopen die ervoor kan zorgen dat je plezier hebt in bewegen. Maak gebruik van deze trailschoenen als je wilt gaan trailrunnen, want goede schoenen zijn een must. Overigens hoef je natuurlijk niet gelijk heel intens te gaan sporten, maar is het juist belangrijk dat je het rustig opbouwt. Tijdens bewegen en sporten komt endorfine vrij, waardoor je je gelijk goed in je vel gaat voelen.

Goede nachtrust

Naast bewegen is ook slapen heel belangrijk in het streven naar een goede gezondheid. Door de drukte van alledag is het soms moeilijk om goed en voldoende uren te slapen. Als je goed en voldoende slaapt, ben je beter bestand tegen virussen en ziekte en voel je je overdag energieker. Om ervoor te zorgen dat je goed slaapt ’s nachts, kun je het beste enkele uren voor het slapen gaan geen cafeïne meer drinken en ook geen hele actieve dingen meer doen. Probeer vooral te ontspannen door bijvoorbeeld te lezen of televisie te kijken.

Gezond eten

Een derde manier om je gezondheid te boosten is om gezond te eten. Gezond eten betekent dat je regelmatig gedurende de dag iets eet en dat hetgeen wat je eet gezond en gevarieerd is. Als je het gevoel hebt dat je minder weerstand hebt, kun je bijvoorbeeld extra vitamine C nemen, die je terugvindt in bijvoorbeeld citrusvruchten, paprika, kool en broccoli. Zorg daarbij ook dat je voldoende drinkt, om je lichaam gehydrateerd te houden. Het beste is om te kiezen voor water, koffie, thee, melk of een andere drank die geen suiker bevat.