Thefoodgarden.nl

De leukste blogs over eten

Wat zijn superfoods?

Wat zijn superfoods?

Je hebt waarschijnlijk de term “superfood” op verpakking gezien of gehoord die wordt gebruikt om menu-items en voedingssupplementen te beschrijven. Maar wat betekent de term “superfood” precies? Er zijn geen formele normen voor het definiëren van superfoods, maar er zijn een paar voedingsmiddelen die vaak als uitzonderlijk worden beschouwd.

Wat zijn superfoods?

Superfoods is overvloedig aanwezig in voordelige anti-oxidanten, vitaminen en mineralen en zijn voedzaam vol voedsel omdat ze zoveel mogelijk voeding geven in de minste calorieën die mogelijk zijn. De uitdrukking “superfood” is een jargon dat diëtisten vaak vermijden omdat het suggereert dat het voedsel in kwestie supermachten heeft die zullen genezen wat je ook scheelt. Voedingsdeskundigen zijn daarentegen van mening dat het voedsel dat in de supervoedingscategorie wordt opgenomen verschillende gezondheidsvoordelen biedt en deel uitmaakt van een gezond dieet.

Er zijn echter geen gedefinieerde normen of een lijst van erkende superfoods. Als gevolg daarvan vermijden veel diëtisten het gebruik van de term om valse verwachtingen van bescherming tegen chronische ziekten te vermijden. De conclusie: Dit zijn geen magische substanties, maar eerder maaltijd die voor je gezondheid bijzonder voordelig zijn, en er zijn honderden hen.

De voordelen van superfoods

Superfoods bevat een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder antioxidanten, die worden beschouwd als bescherming tegen kanker. Zij omvatten ook goede vetten, die worden overwogen om hartkwaal te beschermen; vezel, die wordt verondersteld om diabetes en spijsverteringskwesties te verminderen; en fytochemische producten, die de samenstellingen in installaties zijn die planten hun levendige kleuren en aroma’s geven en diverse gezondheidsvoordelen kunnen hebben. Het consumeren van superfoods is zonder twijfel gunstig, maar de sleutel tot een evenwichtige voeding is het consumeren van een verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen in de juiste proporties.

Hoe je superfoods aan je dieet toevoegt

Superfoods biedt een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, maar concentreren op slechts één of twee voedingsmiddelen is nooit een goed idee. Om de voordelen van dit voedsel te krijgen, consumeert je een verscheidenheid aan hele voedingsmiddelen, wat resulteert in een goed uitgebalanceerd en voedzaam dieet. Het concentreren zich op plantgebaseerde maaltijd en het krijgen van een goede balans van proteïne, vet, vezel, en vitaminen is uiterst nuttig aan je gezondheid. In dit artikel lees je over 3 populaire superfoods.

Vervang sommige voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze ongezond zijn voor je dieet door superfoods, zoals verwerkte maaltijden en rood vlees. Bonen en kleine hoeveelheden vettige vis kunnen een verteerbaar substituut zijn voor rood vlees, en een handvol amandelen of geroosterde kale chips is een veel gezondere snack dan verpakte maaltijden. Verwissel witte rijst, geraffineerde pasta en witte bloem voor hele korrels.