Thefoodgarden.nl

De leukste blogs over eten

Lik je vingers erbij af met deze overheerlijke gezonde barbecue gerechten!

De meeste mensen vinden het geweldig om in de zomer lekker gezellig met elkaar te barbecueën. Op een zwoele zomeravond genieten van knapperige groenten of mals vlees, niets is fijner dan dat. De meeste mensen denken dat barbecueën gelijk staat aan ongezond eten, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je hoeft heus niet de hele tijd stokbrood en calorierijke sauzen te eten, er zijn ook genoeg gezonde barbecue gerechten. Helaas weten weinig mensen dit, en vinden het ook lastig om originele gezonde barbecue gerecht in elkaar te draaien. Je kunt natuurlijk online overal inspiratie opdoen. Om het voor jou als liefhebber van gezonde gerechten wat gemakkelijker te maken, staan hieronder een aantal gezonde en verantwoorde barbecue gerechten waarmee jij je gasten kan verrassen tijdens een gezellig feestje in de tuin!

Aziatische kipsaté met een Oosters tintje

Als het barbecueseizoen weer losbarst, is het deze smakelijke kipsaté echt een onmisbaar product voor jouw barbecue. De kipsaté wordt in een speciale marinade bereidt die voor een echte smaaksensatie zorgt in jouw mond. Zeg dus gedag tegen vlees zonder authentieke smaak, deze kipsaté is pittig en smaakvol tegelijk. De precieze ingrediënten van de marinade zijn: rode peper, een uitje, knoflook, limoensap, komijnkruiden, olijfolie en ketjap. Als deze ingrediënten met elkaar samensmelten heb je de perfecte marinade voor je barbecue. Het is verstandig om de marinade voldoende tijd te geven om in de kip te trekken, zo’n twee uur moet voldoende zijn. Dit gezonde gerecht is een echte showstopper!

Malse kabeljauw met frisse limoen

De vis krijgt een heuse tropische twist door de frisse limoen. Vis is altijd een gezond product waar je veel mineralen en vitaminen uit kan halen, dus het is zeker geen ongezond gerecht. Integendeel, het is een gezond barbecue recept met de nodige proteïnen. Allereerst moet je de limoen met kokosmelk mengen. Zo krijg je een goede mix tussen zuur en bitter, heerlijk om je vis mee te besprenkelen. Vervolgens snijd je gember in kleine stukken en doe je een aantal van deze stukjes in het mengsel dat bestaat uit limoen en kokosmelk. Zorg ervoor dat je voldoende marinade over je vis heen sprenkelt, anders proef je er te weinig van. Dit gezonde barbecue gerecht is overheerlijk en doet het altijd goed op barbecues!

Gezonde hamburgers met een vegan tintje

Deze hamburgers zijn binnen een mum van tijd te maken. Dus als je weinig tijd hebt, maar toch iets knallends tafel wil zetten, dan zijn deze hamburgers perfect. Koop vier volkorenbollen, deze bevatten meer vezels dan normaal brood, dit vormt de basis van je hamburgers. Koop een aantal plantaardige hamburgers, zodat ook de vegetariërs van je kunstwerk kunnen genieten. Doe wat rucola op de broodjes en leg de hamburger bovenop de rucola. Leg er daarna een plakje komkommer en avocado op en top de burger af met chilisaus.