Thefoodgarden.nl

De leukste blogs over eten

Watermeloen calorieën, hoeveel mag je ervan eten?

Je wilt gewicht verliezen, toch iets lekkers eten en ook gezond blijven. Dan ga je ook op zoek naar caloriearme producten die je kunt eten en drinken. De watermeloen is zonder twijfel een vruchtgroente die in het dieet past. Watermeloen calorieën zijn er nagenoeg niet terwijl het voor ruim 90% uit vocht bestaat. Dus je hebt ook geen hongergevoel als je de vruchtgroente eet. In onze blog vertellen we meer over de watermeloen en waarom het gezond voor je is.

Wat is een watermeloen?

Een watermeloen is feitelijk een plant en behoort tot de familie van de komkommer. Het is dus eigenlijk een groente. Of liever gezegd een vruchtgroente. Veel mensen denken dat watermeloen een fruitsoort is vanwege het uiterlijk en de sappige en zoete smaak. Op jaarbasis wordt er meer dan 90 miljard kilogram verkocht dus dat geeft wel aan hoe populair de meloen is. En het is nog gezond ook!

De Schijf van Vijf

Watermeloen staat in de Schijf van Vijf, maar wat houdt dat in? De Schijf van Vijf is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel dat een optimale combinatie van gezonde producten laat zien. Het zal niet als een verrassing komen dat groente, fruit en drinken in het voorlichtingsmodel staan. Evenals graanproducten, aardappelen, vlees, vis en brood. Watermeloen is een vruchtgroente die onder de categorie groente en fruit valt en is gezond wegens een gebrek aan watermeloen calorieën. 

Waar kun je watermeloen in verwerken?

Het vruchtvlees van de watermeloen is heerlijk om zo op te eten, maar je kunt het ook verwerken in gerechten. Wat te denken van een heerlijke sorbet of een frisse fruitsalade. Of maak van het vruchtvlees van de watermeloen een pizzapunt en bedek het met andere heerlijke rode fruitsoorten. Je kunt blokjes maken van het vruchtvlees en gebruiken om er gezonde fruitspiesjes van te maken. Of gebruik het sap voor een heerlijke smoothie, milkshake of vruchtensapje. En omdat watermeloen calorieën er haast niet zijn, kun je er ook volop van genieten en veel van eten of drinken.

Watermeloen calorieën? Waarom kun je er zoveel van eten

Dat antwoord staat meerdere keren in onze blog, maar we benadrukken dat watermeloen calorieën nagenoeg niet bestaan. Dat komt door het feit dat de vruchtgroente voor 90% uit vocht bestaat en dat er geen dik makende stoffen aanwezig zijn. De kans dat je aankomt van het eten van het vruchtvlees of het drinken van het vocht is nihil tot niet. Daarom komt de watermeloen ook vrijwel in ieder dieet terug!

Een tip voor de liefhebber van ijsjes

Ben jij een liefhebber van ijsjes en kun je een ijsje haast niet laten liggen? Dan heb je toch een serieus probleem. Vrijwel alle ijsjes zijn niet goed voor gezondheid. Zeker niet als je in de zomer dagelijks meerdere ijsjes naar binnen werkt. Waarom koop je niet een mooi watermeloen en maak je jouw eigen ijsjes? Een watermeloenijsje is heerlijk en bevat geen watermeloen calorieën. Dus daar kun je er rustig een paar van opeten zonder dat je ook maar een grammetje aankomt. Goed idee, toch?