Een quiche lorraine bestaat naast de basisingrediënten uit kaas en spek. Ik heb verschillende malen deze quiche op en ik vind hem zeer goed smaken.
Ingrediënten:
- 6 a 7 plakjes bladerdeeg
- 3.8dl melk of 3.75dl slagroom
- 250 gram geraspte jonge kaas, maar Gruyere kaas is ook een mogelijkheid
- 4 grote eieren
- Peper en zout en eventueel andere kruiden
- 100 gram ontbijtspek of ham
Benodigdheden:
- Ronde ovenschaal (24 centimeter)
- Hoge kom
- Mixer
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de ovenschaal in.
- Bekleed de vorm met bladerdeeg.
- Zet de vorm in de oven en laat 15 minuten bakken.
- Rasp vervolgens de kaas.
- Snijd de spek of ham in stukjes, mocht je geen voorgesneden blokjes gekocht hebben.
- Sla de eieren kapot in een hoge kom.
- Meng het geheel tot een schuimige massa met een mixer.
- Voeg hier vervolgens de geraspte kaas bij.
- Verwarm de melk of de room in een pan tot deze bijna kookt.
- Voeg vervolgens de hete melk of room bij het eimengsel.
- Let op dat je de ovenschaal op tijd uit de oven haalt.
- Strooi 2 eetlepels paneermeel over de bodem.
- Voeg daarna het eimengsel toe.
- Laat alles nog 40-50 minuten gaar bakken.
Bij deze quiche is het de bedoeling dat de bovenkant iets lichtbruin moet zijn. Daarbij moet het geheel stevig aanvoelen.