Thefoodgarden.nl

De leukste blogs over eten

Witlof Bereiden

Witlof is een smakelijke maar soms bittere groente die u op verschillende manieren kunt bereiden.

Witlof schoonmaken:

Neem een ​​spruit en verwijder de bruine bladeren en spoel goed uit.

Verwijder het bruin van de stronk zodat de harde kern van de witlof wordt verwijderd.

Verwijder tenslotte de groene stukken bovenaan de bladeren..

De groene stippen zijn het bitterst. Hoe meer je kunt verwijderen, hoe minder bitter het smaakt.

Het is nu het beste om het in reepjes te snijden als je het wilt bereiden.

Als je de witlof rauw wilt eten, kun je er wat citroensap over gieten om het wit te houden. Of natuurlijk witlof kopen, waar de kleuren wit en geel te zien zijn en niet groen.


Witlof koken

Witlof koken is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat de witlof niet te bitter smaakt.

Als je het witlof in reepjes snijdt, in een pan legt en direct onder water zet, kun je het 12 tot 15 minuten koken tot het gaar is.

Als de witlof nog steeds te bitter is, kun je een snufje melk toevoegen, dit zou de bittere smaak tegengaan.

De witloof is klaar wanneer je het gemakkelijk met een vork kunt prikken. Nu kun je de witlof serveren met het bereide gerecht. Bijvoorbeeld bij gekookte aardappelen en een bal gehakt.

Gekookt witlof kan perfect worden gecombineerd met ham en kaas.

Je kunt de witlof ook smoren, rauw in een salade doen of wikkelen met ham en kaas en 10 minuten in de oven bakken. 

Alle recepten met deze groenten zijn heerlijk.

Make your website live today!

GET A FULL COPY OF THIS EXACT DEMO THEME IN YOUR WORDPRESS WITHIN MINUTES.

  • Effortless one-click demo import
  • Theme Installation Service at $29
  • Life Time Updates & Premium Support
  • Risk-Free 7 Days Money Back Policy

Purchase this WordPress theme today!