Eens een keer wat anders dan gewone zoete cupcakes is hartige cupcake maken. Vergelijk het maar een beetje met een hartige taart.
Dit recept is geschikt voor 12 cupcakes
Ingrediënten:
- 250 gram Hollandse garnalen
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- zout en peper
- 1 ei
- 150 milliliter biologische yoghurt
- 3 eetlepels olijfolie
- 25 gram verse bieslook, (fijngeknipt)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel yoghurtmayonaise
- 1 eetlepel verse basilicum (fijngehakt)
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200*C.
- Hak alvast 50 gram garnalen fijn.
- Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, de kaas, een snufje zout en peper naar smaak door elkaar.
- Breek het ei erboven en roer de yoghurt, olijfolie, bieslook en fijngehakte garnalen erdoor en roer dit tot een stevig beslag.
- Schep dit mengsel in een cupcakevorm met 12 kleine holtes.
- Bak de cupcakes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Klop in een kom het citroensap met de mayonaise, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de garnalen erdoor.
Serveertips
Dit is een heel mooi en heerlijk recept. Maar het is ook zeker de moeite
waard om de garnalen te vervangen door reepjes gerookte zalm.