Thefoodgarden.nl

De leukste blogs over eten

Gevulde paprika gehakt

Gevulde paprika met gehakt is één van de meest populaire variaties voor het vullen van paprika’s.

Daarbij maakt het verder niet uit welke soort, en welke kleur paprika je gebruikt. Puntpaprika, gewonen paprika, goren of geel, hoewel rood het lekkerste is.

Wat heb je nodig voor?

  • 4 paprika’s
  • 2 uien
  • olie
  • 500 g gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 300 ml groentebouillon
  • Zout, peper, paprikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie

De bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bovenkant van de Paprika’s er van af, verwijder daarna zorgvuldig de zaden uit de paprika en was de paprika’s tenslotte af. Zet de paprika’s weg en begin met de voorbereiding van de paprika vulling.

Pel de uien en hak ze vervolgens fijn. Doe de helft van de zojuist gehakte uien met het gehakt met een beetje olie in een hete pan. Zorg wel dat de pan goed heet is. Bak het gehakt rul en voeg het zout, de peper, de paprikapoeder en de peterselie gelijkmatig toe.

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer het gelijkmatig door het gehakt. Giet de inhoud van de pan in de 4 paprika’s. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en voeg vervolgens de resterende ui, de tomaat stukjes en de groentebouillon toe. Nadat je de paprika’s hebt gevuld leg je de topjes van de paprika’s er weer op. Vouw de gevulde paprika’s in aluminiumfolie en zet ze 40 minuten in de oven om te garen.

Geniet van je gevulde paprika gehakt. Als bijgerecht kan je er bijvoorbeeld rijst naast nemen.