Snelle Franse Uiensoep, een heel eenvoudig te maken snelle Franse uiensoep recept. Erg lekker, met verse ui, wijn en plakjes geroosterd stokbrood met geraspte kaas.
Ingrediënten
Als voorgerecht of lunch voor 4 tot 6 personen
- 4 uien, gepeld en in dunne ringen gesneden
- 1 liter kippenbouillon van een blokje of tabletje gemaakt
- 1 dl. witte wijn
- 60 gram boter
- 2 theelepels bloem
- een stokbrood, in plakjes gesneden
- ongeveer 100 gram geraspte kaas
Recept
- Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur
- Voeg de uien toe en fruit ze op laag vuur onder af en toe doorroeren gaar in ongeveer tien minuten
- De uitjes moeten licht bruin gekleurd zijn
- Voeg hierna de bloem toe en bak de uien met de bloem nog vijf minuutjes door
- Zet nu het vuur wat hoger en voeg de bouillon en de wijn toe
- Breng de snelle Franse uiensoep aan de kook
- Zodra de soep kookt, het vuur weer laag en tien minuten laten koken
- Voor de stokbrood plakjes, is het het allerlekkerste om deze even te roosteren in het broodrooster en er direct daarna de kaas over te strooien of onder de grill, met de geraspte kaas er al op
- Schep de snelle Franse uiensoep in de soepkommen en leg in iedere kom een paar plakjes stokbrood met gesmolten geraspte kaas en serveer de soep zo warm mogelijk