Chinese Eieren Koken, een lekker recept voor eieren koken, maar dan totaal anders. Met pittige smaken. Niet voor een ontbijtje, maar juist als bijgerecht bij een (Chinese) maaltijd of als kruidig lunch gerecht met toast.
Het gerecht lijkt een beetje op foe yong hai, hetgeen de meesten wel kennen als bijgerecht bij de rijsttafel.
Chinese Eieren Koken Ingrediënten
Voor 2 personen
- 4 eieren
- 1 dl. sojasaus of ketjap
- 1 dl. sherry of Chinese rijstwijn
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels koriander
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel allesbinder
- mespuntje suiker
Chinese Eieren Koken Recept
- De eieren koken in een pannetje water waarin wat zout is toegevoegd, voor ongeveer 6 minuten
- Pel de eieren en leg deze even weg
- Neem een pan en doe hierin de sojasaus of ketjap, de sherry of rijstwijn, de sambal, de koriander en het gemberpoeder en roer alles even goed door elkaar
- Voeg de gekookte eieren toe en giet wat van het mengsel over de eieren
- Zet de pan op het laagste vuur en laat de Chinese eieren een half uur doorwarmen en zachtjes pruttelen
- Bind het vocht eventueel met wat allesbinder, totdat er een mooi sausje ontstaat
- Voeg als laatste wat suiker toe
- De Chinese eieren zijn klaar om te worden geserveerd, met het sausje
Chinese Eieren Koken Tips
- Dit receptje eieren koken, is totaal anders dan ‘gewoon’ eieren koken. Serveer deze eieren warm, als bijgerecht bij de maaltijd of bij de lunch
- Deze Chinese eieren smaken heerlijk bij rijst en atjar tjampoer