Thefoodgarden.nl

De leukste blogs over eten

5 tips om te besparen op je boodschappen

De prijzen in de supermarkten blijven maar stijgen en het einde van de inflatie is nog lang niet in zicht. Voor veel mensen is boodschappen doen een behoorlijke uitdaging geworden, waardoor ze alle hulp kunnen gebruiken. Nu meer dan ooit is het belangrijk om slim om te gaan met je geld. Ook in de supermarkt. Door bewuste, subtiele keuzes te maken kun je aan het eind van de maand een mooi bedrag overhouden. Wie wil dat nou niet? In dit artikel bekijken we vijf simpele manieren, waarmee je je totale uitgaven voor boodschappen kunt besparen zonder in te leveren op kwaliteit. Want geen zorgen, er zijn meer mogelijkheden dan elke dag aardappelen gaan eten. Lekker eten en geld besparen gaan gewoon hand in hand. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Houd de aanbiedingen in de gaten

Een voor de hand liggende, maar effectieve manier om flink te besparen op je boodschappen is aanbiedingen kopen. Controleer en vergelijk daarom de aanbiedingen van verschillende supermarkten. Aan de hand van de wekelijkse boodschappen kun je vervolgens een weekmenu samenstellen. Let er wel goed op dat veel aanbiedingen bestaan uit A-merken en dat je soms alsnog goedkoper uit bent door een B-merk of huismerk te kopen dat niet in de aanbieding is. De beste aanbieding om van te profiteren is de 1+1 gratis aanbieding die geldt op producten die je vaak gebruikt. Ook al heb je het nu misschien niet nodig, profiteer er toch van. Dan ben je altijd goed voorbereid.

Doe je inkopen bij een groothandel

Je had er misschien nog niet aan gedacht, maar boodschappen doen bij een groothandel kan bijzonder voordelig zijn. In een groothandel koop je namelijk producten in bulk, waardoor de prijs per eenheid flink verschilt met de prijs per eenheid in de supermarkt. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op de lange termijn. Ideale producten  voor bulk inkoop zijn lang houdbare items zoals rijst, pasta, toiletpapier en wasmiddel. Verse producten zoals vlees en groenten kunnen ook in grote hoeveelheden gekocht en ingevroren worden voor later gebruik. Twijfel je over de kwaliteit? Niet nodig, deze is net zo goed als in reguliere supermarkten en vaak zelfs beter! Jij hoeft niet in te leveren op kwaliteit en je portemonnee merkt het verschil! Kies dus voor slimme bulk inkopen bij de groothandel en bespaar flink op je uitgaven. Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Voor een groothandel voor eten klik je hier. Investeer eerst en profiteer later!

Een weekje zonder vlees?

Hou je er een vegetarisch of veganistisch dieet op na? Dan kun je gerust doorlezen! Deze tip is voor de mensen onder ons die nog graag elke dag genieten van een lekker, mals stukje vlees. Een mooi stuk vlees is lekker en bevat goede bouwstoffen, zoals mineralen en eiwitten. Vlees is echter ook ontzettend prijzig en een paar mooie lapjes rundvlees of kipfilet per week kosten je al snel een paar tientjes. Je kunt heel makkelijk besparen op je maandelijkse uitgaven door een week in de maand even geen vlees te eten. Dit is niet alleen mooi voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Twee vliegen in één klap! 

Plan je weekmenu zorgvuldig

Een van de grootste bespaartips is het zorgvuldig plannen van je wekelijkse boodschappen. Veel mensen maken namelijk de dure fout dat ze zonder een helder plan boodschappen gaan doen. Vervolgens lopen ze door de hele winkel op zoek naar inspiratie. Hoewel dit misschien onschuldig lijkt, schuilt er een groot gevaar in doelloos door een supermarkt lopen. Vaak heb je het niet eens door, maar tijdens het rondlopen pak je bewust en onbewust allemaal producten die je eigenlijk niet nodig hebt. Toch nog even een zak chips of wat extra frisdrank. Voor deze producten ging je niet naar de winkel, maar toch staan ze uiteindelijk op je kassabon. Maak daarom voordat je naar de winkel gaat een helder boodschappenlijstje en hou je hier aan. Zo weet je zeker dat je alleen geld uitgeeft aan producten die je echt nodig hebt.  

Stel boodschappen doen uit

Een bekend Nederlands spreekwoord luidt: de morgenstond heeft goud in de mond. Dit houdt in dat je met vroeg opstaan het maximale uit je dag haalt. Hoewel dit in veel gevallen juist is, geldt voor boodschappen doen het tegenovergestelde. Heb je al eens boodschappen gedaan vlak voordat de supermarkt sluit? Dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat het personeel druk bezig is met het plakken van kortingsstickers. Aan jou de taak om hier slim op in te spelen. Door op het laatste moment je boodschappen te doen kun je veel artikelen met een mooie korting kopen. Het gaat hier om producten die beperkt houdbaar zijn, zoals: vlees, gesneden groenten en brood. Het voordeel van deze producten is dat je ze prima kunt invriezen. Ideaal voor als je ze op een later moment nodig hebt. Doe daarom slim inkopen en koop met korting.